Cincisprezece persoane au fost reţinute de DIICOT, fiind acuzate că au exploatat sexual mai multe tinere, între care şi minore, în Bucureşti, Craiova, Constanţa, Sibiu şi Cluj-Napoca, exercitând acte de violenţă asupra victimelor şi menţinându-le într-o stare de dependenţă prin administrarea de substanţe cu efecte psihoactive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DIICOT au reţinut 15 persoane pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, trafic de substanţe psihoactive, proxenetism, toate în formă continuată.

Din decembrie anul trecut şi până în prezent, inculpaţii Viorel Ionuţ Vîlcu, Mădălina Analisa Neacşu, Marian Mihăiţă Opriş, Gheorghe Tudor, Mihai Gheorghiţă, Mihai Gabriel Pastramă, Petrişor Zaharia, Ştefan Gabriel Chirilă, Cristian Stamate, Andrei Mircea Czapa, Marian Ivan, Vasilica Cristea, Aurelia Gherghe şi Ionela Andreea Smedoiu au constituit un grup infracţional organizat, care şi-a desfăşurat activitatea în Bucureşti, Craiova, Constanţa, Sibiu şi Cluj-Napoca.

Cei 14 au recrutat, transportat şi adăpostit mai multe tinere, între care şi minore, pe care le-au obligat să practice prostituţia, prin utilizarea de violenţe fizice şi verbale, profitând de starea de vulnerabilitate a victimelor - vârsta fragedă, situaţia materială precară, existenţa unor copii minori în întreţinere, lipsa de educaţie şi instruire, lipsa ocrotirii părinteşti ori dependenţa de substanţe interzise

Inculpaţii le supravegheau permanent pe tinere şi le menţineau ”într-o stare de dependenţă prin administrarea de substanţe cu efecte psihoactive, achiziţionate de la Florin Ioan Bănuţ , zis «Bătrânu»”.

Grupul infracţional era coordonat de Viorel Ionuţ Vîlcu, iar rolul acestuia consta ”în exercitarea de acte de violenţă asupra persoanelor exploatate sexual şi de procurare a substanţelor  psihoactive”.

”Deşi iniţial, persoanele vătămate au practicat prostituţia fără ca asupra lor să se exercite acte de ameninţare sau violenţe, pe parcurs inculpatul Vîlcu Viorel Ionuţ a exercitat acte de violenţă fizică şi ameninţări. Acest comportament violent al inculpatului a fost manifestat şi cu privire la  membrii grupării infracţionale. Astfel, inculpatul Vîlcu Viorel - Ionuţ  a exercitat acte de violenţă şi asupra lui Pastramă Mihai Gabriel, cu scopul de a-l determina să nu părăsească locuinţa din Cluj-Napoca”, se arată într-un comunicat al DIICOT. 

De recrutarea şi transportul tinerelor exploatate sexual se ocupa Mădălina Analisa Neacşu, sub coordonarea liderului grupării. De asemenea, ea a postat anunţuri pe site-uri de socializare şi a închiriat apartamentele unde erau adăpostite tinerele.  Totodată, femeia a obţinut sume de bani din practicarea prostituţiei.

Şi Marian Mihăiţă Opriş a recrutat tinere pentru a fi exploatate sexual şi, totodată, a obţinut sume de bani din practicarea prostituţiei.

”În vederea comiterii activităţilor infracţionale, inculpatul a creat relaţii cu persoane capabile de a racola tinere. Astfel, inculpaţii  Gheorghiţă Mihai şi Pastramă Mihai Gabriel au avut sarcina de a racola persoane de sex feminin dispuse să practice prostituţia, cei doi având roluri bine stabilite”, precizează DIICOT.

Astfel, Mihai Gheorghiţă avea rolul de a aborda persoanele de sex feminin dispuse să practice prostituţia, iar Mihai Pastramă avea rolul de ”lover boy”.

La rândul său, inculpatul Gheorghe Tudor, zis ”unchiul Gheorghe”, a fost folosit de către liderul grupării ”ca element de presiune asupra persoanelor exploatate sexual”.

”În mod constant, sume de bani din practicarea prostituţiei i-au fost transferate inculpatului Tudor Gheorghe, care era şi un sfătuitor al inculpaţilor Vîlcu Viorel - Ionuţ şi  Neacşu Mădălina Analisa”, potrivit DIICOT.

Inculpatul Ştefan Gabriel Chirilă a avut rolul de a supraveghea activitatea de exploatare sexuală a tinerelor şi de a exercita acte de violenţă asupra acestora.

”În condiţiile în care inculpatul Pastramă Mihai Gabriel a părăsit locaţiile în care erau exploatate sexual persoanele de sex feminin, inculpatul Vîlcu Viorel Ionuţ l-a impus pe inculpatul Chirilă Ştefan Gabriel  ca iubit al unei minore pentru a crea o dependenţă a acesteia de gruparea infracţională”, mai arată DIICOT.  

De asemenea, inculpaţii Marian Ivan şi Vasilica Cristea au avut rolul de a primi spre creştere, în schimbul unor sume de bani, copiii a două tinere exploatate sexual. Aurelia Gherghe a acceptat situaţia traficării fiicei sale de către membrii grupării, în schimbul unor sume de bani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.