Cincisprezece cetăţeni din Siria, Irak şi Afganistan, care au încercat să intre ilegal în România, ascunşi în remorca frigorifică a unui camion condus de un cetăţean grec, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Calafat. Ei intenţionau să ajungă în Italia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat, luni, pe sensul de intrare în ţară un cetăţean grec, la volanul unui camion înmatriculat în Bulgaria. Acesta era însoţit de un conaţional care avea calitatea de şofer de rezervă. Astfel, camionul tracta o remorcă frigorifică goală, având destinaţia Italia.

Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a făcut un control amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia au fost găsiţi ascunşi, într-un loc special amenajat în partea din faţă a remorcii frigorifice, cincisprezece bărbaţi.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că şase bărbaţi sunt din Siria, cinci din Irak şi patru din Afganistan, având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în remorcă pe teritoriul Greciei, cu o zi în urmă, fiind ajutaţi de un cetăţean a cărui identitate nu o cunosc şi plătind 6.000 de euro fiecare, cu intenţia de a ajunge în Italia.

De asemenea, cei doi şoferi au susţinut că nu aveau cunoştinţă despre persoanele ascunse în compartimentul marfă.

Poliţiştii de frontieră le-au întrerupt călătoria bărbaţilor, iar conform protocolului româno-bulgar, şoferii greci şi cei cincisprezece bărbaţi au fost preluaţi de autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.