Poliţiştii de la transporturi au patrulat, în ultima săptămână, în staţiile de cale ferată, trenuri de călători şi în zonele de risc, unde au identificat cinci urmăriţi naţional şi doi minori lipsiţi de supraveghere. De asemenea, au fost întocmite 20 de dosare penale şi au fost aplicate 54 de amenzi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, în perioada 29 decembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi, poliţiştii de la transporturi au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, inclusiv a celei din domeniul economic.

Poliţiştii au patrulat în 356 de staţii de cale ferată, în 564 de trenuri de călători şi în 190 de zone de risc (aerogări, obiective economice, rute feroviare şi navale).

În urma acţiunilor, poliţiştii au depistat cinci urmăriţi la nivel naţional, doi minori lipsiţi de supraveghere, 13 persoane care practicau cerşetoria, 26 de vânzători ambulanţi neautorizaţi şi cinci deţinători de substanţe halucinogene.

Au fost întocmite 20 de dosare penale, privind săvârşirea de furturi, agresiuni fizice şi pentru încălcări ale legislaţiei rutiere.

În acest interval, au fost desfăşurate şi acţiuni comune împreună cu autorităţile cu responsabilităţi în domeniu. De asemenea, în baza Planului de acţiune IMPACT, poliţiştii şi pompierii au efectuat cinci exerciţii, în care au intervenit în cazul unor ipotetice accidente în care erau implicate substanţe periculoase sau trenuri de marfă destinate transporturilor unor astfel de substanţe.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, au fost verificate zeci de obiective economice, pentru neregulile depistate fiind aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.