Cinci persoane au fost arestate preventiv după ce, din vara anului trecut şi până în luna ianuarie a acestui an, au cumpărat substanţe psihoactive din China şi Olanda, pe care le-au preparat şi le-au vândut în judeţele Constanţa şi Mureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în 16 ianuarie, procurorii DIICOT Constanţa au reţinut pentru 24 de ore, cinci persoane, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
"În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada august 2020 - ianuarie 2021, inculpaţii au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat specializat în procurarea de substanţe cu efecte psihoactive din China şi Olanda, pe care ulterior le-au preparat, stocat şi oferit spre vânzare pe raza judeţelor Constanţa şi Mureş”, se arată în comunicat. 
 
În 16 ianuarie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Constanţa, au făcut 14 percheziţii domiciliare, în judeţele Constanţa şi Mureş, în urma cărora au fost ridicate 184 de grame de substanţe noi cu efecte psihoactive, trei cântare electronice de precizie, un grinder, precum şi suma de 4.400 de lei.
 
Duminică, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea preventivă a celor cinci persoane pentru o perioadă de 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.