Cinci dintre persoanele implicate în scandalul din zona pieţei agroalimentare din Topliţa au fost reţinute pentru 24 de ore pentru lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugerea unor autoturisme care aparţineau "rivalilor", urmând a fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Judeţeană Harghita a anunţat, duminică seară, referitor la scandalul produs în zona pieţei agroalimentare din municipiul Topliţa, că în urma administrării probatoriului realizat până la acest moment, faţă de 5 persoane despre care există date şi indicii rezonabile privind participarea la săvârşirea unor fapte de natură penală a fost luată măsura reţinerii pentru următoarele 24 de ore.

Cele cinci persoane au fost reţinute pentru lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugerea unor autoturisme care aparţineau "rivalilor".

De asemenea, alte două persoane sunt cercetate pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Luni, cei cinci reţinuţi urmează să fie prezentaţi instanţei, prin intermediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topliţa, cu propunerea de arestare preventivă.

Forţele de ordine din Topliţa au intervenit, duminică, în zona pieţei agroalimentare din oraş, pentru a aplana un conflict între mai multe persoane. Două femei s-au înjunghiat, iar mai multe persoane s-au bătut, în timpul altercaţiei fiind avariate patru autoturisme. Poliţiştii au stabilit că unii dintre scandalagii erau veniţi din judeţul Neamţ.

”La data de 20 iunie 2021, în jurul orei 12:00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a fost sesizat de un bărbat din municipiul Topliţa despre faptul că, în zona Pieţei Agroalimentare din localitate, are loc un scandal în care sunt implicate peste 10 persoane. Dat fiind numărul sesizat al participanţilor, la faţa locului s-au deplasat de îndată o echipă operativă complexă din cadrul I.P.J. Harghita, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al colegilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita”, a transmis, duminică, IPJ Harghita.

Imediat după intervenţia forţelor de ordine scandalul a fost aplanat, iar 11 persoane au fost imobilizate şi duse la sediul Poliţiei Municipiului Topliţa, în vederea efectuării de verificări şi luării măsurilor legale ce se impun.

”Din primele date şi indicii obţinute de poliţişti rezultă că mai multe persoane din judeţul Neamţ s-au deplasat în municipiul harghitean Topliţa, unde, pe fondul unor neînţelegeri anterioare ce urmează să fie clarificate, două femei s-ar fi înţepat cu un cuţit reciproc, iar ceilalţi participanţi şi-au aplicat lovituri unii altora. De asemenea, în timpul scandalului au fost avariate 4 autoturisme”, au mai precizat poliţiştii.

În cauză s-a întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.