CFR Infrastructură publică, luni, imagini cu un şofer din Bucureşti care traversează calea ferată printre barierele coborâte şi precizează că de multe ori se înregistrează cazuri similare. ”O astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile a mii de oameni care călătoresc cu trenul”, transmis reprezentanţii CFR Infrastructură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email


CFR Infrastructură publică pe Facebook imagini cu un şofer care traversează calea ferată printre barierele coborâte, cu mesajul ”Inconştienţă sau teribilism la trecerea la nivel din zona Andronache”.

”Nu puţine sunt situaţiile în care şoferii inconştienţi ignoră semnalizarea de la trecerile la nivel şi forţează traversarea printre barierele aflate în poziţia orizontală, considerând că astfel fentează trenul. Un astfel de caz a fost surprins de camerele de luat vederi de la trecerea la nivel cu calea ferată din zona Andronache, duminică, 19 mai 2019, în jurul orei 09:43, când un şofer inconştient forţează traversarea trecerii la nivel, prin lovirea semicumpenei aflată deja în poziţia orizontală”, a transmis CFR Infrastructură.

Reprezentanţii companiei au transmis că trecerea la nivel cu calea ferată din imagini este situată între staţiile Băneasa şi Pantelimon, în zona cartierului Andronache, parte componentă a magistralei Bucureşti Nord - Constanţa, unde viteza maximă de circulaţie a trenurilor de călători este de 160 km/h.

”O astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile a mii de oameni care călătoresc cu trenul! O astfel de inconştienţă poate pune în pericol şi vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier sau al pietonilor! O astfel de inconştienţă atrage după sine timp pierdut în trafic, fie că vorbim de cel rutier sau cel feroviar! O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar!”, au mai transmis oficialii CFR Infrastructură.

Potrivit acestora, ”inconştienţa unor conducători auto este greu de imaginat şi de acceptat”.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.