CFR anunţă, vineri, că circulaţia trenurilor între Slobozia Sud şi Ciulniţa se redeschide, de la 1 octombrie, cu viteza de 70 km/h, urmare finalizării lucrărilor de consolidare la pasajul inferior rutier de pe DN2A, km 15+470.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lucrările de consolidare a pasajului inferior rutier de pe DN 2A, care supratraversează linia de cale ferată Slobozia Veche - Ciulniţa, la km 15+470, au fost finalizate si asigură acum o înălţime, între şosea şi grinda podului, de 6.00 m, înălţimea iniţială fiind de 4,90 m”k, anunţă, vineri, CFR, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, de asemenea, prin asigurarea stabilităţii structurii podului şi îmbunătăţirea parametrilor de rezistenţă, viteza de circulaţie a trenurilor a crescut la 70 km/h, viteza proiectată a liniei.

”Trenurile Regio 8587, 8588 şi 8585 vor circula în condiţii normale de trafic pe relaţia Slobozia Veche - Ciulniţa şi retur începând cu data de 01.10.2023, de la ora 17.00”, a mai transmis compania.

CFR precizează şi care sunt lucrările executate la pasajul rutier inferior de pe DN2A:

  • refacerea drenurilor şi a hidroizolaţiei
  • consolidarea culeei
  • înlocuirea suprastructurii cu un tablier metalic cu cuvă de beton, pentru susţinerea prismei de piatră spartă, pe o lungime de 200 m.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.