Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat un cetăţean român care a sprijinit şapte turci în încercarea de a trece ilegal frontiera.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 19.03.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 16.30, o patrulă a poliţiei de frontieră a oprit pentru verificări, pe comunicaţia Gherman - Percosovo (DJ 588B), judeţul Timiş, un autoturism înmatriculat în România, condus de o persoană de sex masculin de naţionalitate română”, anunţă Poliţia de Frontieră.

În interiorul mijlocului de transport au fost descoperiţi şapte cetăţeni străini, toţi bărbaţi, fără documente de identitate asupra lor. Poliţiştii de frontieră i-au dus pe aceştia la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite în autoturism sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 19 şi 47 de ani care doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că şoferul, în vârstă de 31 de ani, cetăţean român, intenţiona să îi ajute pe cei şapte turci să ajungă din zona de frontieră în interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru trafic de migranţi pentru cetăţeanul român şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei şapte turci.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.