Cele două îngrijitoare de la creşa din Năvodari acuzate că au agresat fizic şi verbal doi copii au fost concediate, iar şefa centrului respectiv a primit un avertisment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Năvodari a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, că celor două îngrijitoare le-a fost desfăcut contractul de muncă.

"Ȋn data de 10 mai 2019, a fost finalizată cercetarea disciplinară prealabilă a angajatelor implicate ȋn incidentul de la Creşa nr.20 Năvodari, fiind stabilite următoarele măsuri. Doamna Dănălia Iuliana, infirmieră, a fost sancţionată cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă. Doamna Pricope Iuliana, îngrijitoare, a fost sancţionată cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă. Totodată, doamnei Cvas Tamara, şef centru, i se va aplica sancţiunea disciplinară avertisment scris", se arată în comunicat.

Primăria Năvodari a precizat că în cel mai scurt timp vor fi luate măsuri pentru o mai bună organizare, control şi verificare a activităţii ȋn cadrul Creşei numărul 20, pentru preȋntâmpinarea altor incidente.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, cele două îngrijitoare de la o creşă din Năvodari sunt acuzate că, în 24 aprilie, au agresat fizic şi verbal doi copii.

Luni seara, mamele celor doi copii au depus plângere la poliţie, iar oamenii legii au început cercetările pentru comiterea infracţiunii de purtare abuzivă.

Cei doi copii care ar fi fost abuzaţi fizic şi verbal de către îngrijitoare sunt în vârstă de doi ani şi jumătate.

Părinţii au aflat despre aceste fapte după ce unul dintre ei ar fi montat un dispozitiv audio, iar pe înregistrare se aude cum îngrijitoarele ţipă la copii şi le vorbesc urât. De asemenea, la un moment dat o îngrijitoare îi spune unui copil să se spele pe faţă cu apa din toaletă.

Poliţiştii au deschis un dosar penal cu privire la această faptă şi fac investigaţii în acest caz pentru a stabili cum s-au petrecut lucrurile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.