Ministrul Administraţiei şi Internelor, Carmen Dan, spune că şoferul autocarului Jandarmeriei filmat în timp ce depăşea o coloană de maşini mergând cu viteză pe linia de tramvai "va suporta rigorile".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am auzit, vă daţi seama că am fost informată, ştiu că la momentul în care am fost informată era în desfăşurare o cercetare şi bineînţeles conducătorul va suporta rigorile. Am văzut imaginile, mi le-au transmis colegii mei. E normal şi firesc ca cine a încălcat legile să şi plătească. Fiţi siguri că aşa se va întâmpla. În mod sigur colegii mei se ocupă de acest lucru", a declarat Carmen Dan, joi seară, la Sibiu, întrebată de jurnalişti despre imaginile în care un autocar al Jandarmeriei depăşeşte o coloană de maşini pe linia de tramvai.

Un autocar înmatriculat la Ministerul de Interne a fost filmat în timp ce depăşea coloana de maşini mergând cu viteză pe linia tramvaiului 41 pe bulevardul Averescu din Capitală, după difuzarea imaginilor Poliţia Capitalei anunţând că este un vehicul al Jandarmeriei şi că au loc verificări pentru a stabili identitatea şoferului şi a aplica măsurile legale.

În imagini poate fi văzut autocarul cu numere de înmatriculare specifice Ministerului de Interne depăşind coloana de maşini pe linia de tramvai, iar din cauza vitezei evită în ultimul moment un tramvai al liniei 41 care vendea din sens opus. 

Poliţia Capitalei a precizat că maşina aparţine Jandarmeriei şi că, după ce va fi identificat şoferul, vor fi luate măsurile legale. "În urma apariţiei în mediul on line a imaginilor cu autospeciala (autocar) înmatriculată cu numere MAI, facem următoarele precizări: Autocarul aparţine structurii centrale a Jandarmeriei şi la acest moment se fac verificări pentru a se stabili identitatea conducătorului auto, urmând a fi aplicate măsuri legale", a precizat Poliţia Capitalei.

Jandarmeria Română a transmis că că a fost identificat şoferul autobuzului, fiind vorba despre un plutonier major încadrat în anul 2007 şi că au fost dispuse măsuri de urgenţă pentru a stabili vinovăţia acestuia.

"Autocarul apartine unei unităţi din cadrul Jandarmeriei, iar în acest moment s-au dispus măsuri de urgenţă pentru a stabili vinovăţia şoferului implicat. Şoferul autobuzului a fost identificat, plutonier major E.M, încadrat în anul 2007. Acest comportament în trafic nu este tolerat şi nu este specific conducătorilor din cadrul instituţiei noastre. Ne cerem scuze pentru această situaţie", a transmis Jandarmeria.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.