Un bărbat în vârstă de 61 de ani, din localitatea Pârvova, a găsit joi seara două arme de vânătoare, vechi de peste 70 de ani, încastrate în zidul de cărămidă al unei colibe ce a aparţinut bunicului său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Caraş - Severin, joi seara, Secţia 6 Poliţie Rurală Bozovici a fost sesizată prin apel 112, despre faptul că în timp ce făcea lucrări de reparaţie la o colibă de pe raza localităţii Pârvova, un bărbat a găsit într-un zid de cărămidă ce susţinea grinda de la acoperiş, două arme de vânătoare vechi, fără serie şi în stare de degradare.

”Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că armele ar avea o vechime de peste 70 de ani, iar coliba ar fi aparţinut bunicului apelantului. Cele 2 arme de vânătoare au fost ridicate de către poliţişti în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicat.

În cauză au fost efectuate acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.

Poliţiştii atrag atenţia că potrivit prevederilor legale în vigoare, dacă găsiţi întâmplător sau luaţi cunoştinţă despre existenţa unor arme – militare, letale, neletale - sau a unor muniţii, articole pirotehnice sau explozive – de tipul petardelor sau grenadelor, deţinute ilegal, pierdute sau abandonate, sunteţi obligat să anunţaţi imediat poliţia şi să le predaţi.

”Dacă nu respectaţi această obligaţie impusă de lege, puteţi răspunde penal sau contravenţional, după caz. De asemenea, dacă rudele sau persoanele care locuiesc împreună cu dumneavoastră deţin în mod legal arme sau muniţii, aveţi obligaţia ca în cazul decesului sau dispariţiei deţinătorilor armamentului, să anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliţie şi să depuneţi armele şi muniţiile la cel mai apropiat armurier, în 15 zile de la data decesului sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de declarare a dispariţiei”, se mai arată în comunicat.

Mânuirea armelor de către persoane neautorizate poate duce la producerea de accidente grave sau chiar la decese.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.