Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din Caraş-Severin şi Timişoara, au făcut, joi, 22 de percheziţii la persoane suspectate că se ocupau cu contrabanda cu ţigări. În urma percheziţiilor, 18 persoane vor fi audiate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, cele 22 de percheziţii au avut loc, joi, în judeţele Caraş-Severin şi Timiş. Cei suspectaţi îşi desfăşurau activitatea atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, în special în oraşele Timişoara, Deta şi Buziaş din judeţul Timiş şi oraşul Bocsa, judeţul Caraş-Severin.

"Ca mod de operare s-a reţinut faptul că membrii grupării infracţionale acţionau pe mai multe celule, urmărind atât surse noi de aprovizionare, convenabile ca preţ, cât şi extinderea pieţei de desfacere. Cu ocazia efectuării unei percheziţii domiciliare s-a constatat că pentru a disimula spaţiile folosite pentru ascunderea ţigărilor provenite din contrabandă, membrii grupului au procedat la «distrugerea» locuinţelor în vederea asigurării conspirativităţii actului infracţional, fiind identificate două gropi în care erau ascunse ţigările netimbrate, gropi create prin perforarea plăcii de ciment din imobile", se arată în comunicat.

Întreaga activitate infracţională s-a desfăşurat după înţelegeri şi planuri bine stabilite, membrii grupării adoptând un mod de lucru care să implice cele mai mici riscuri posibile, între celula de aprovizionare şi distribuţia en-detail.

"Astfel, membrii grupului din palierul intermediar organizau fiecare act infracţional în parte în aşa fel încât, în cel mai scurt timp posibil, după întâlnirea cu sursele de aprovizionare, ţigările de contrabandă erau transportate şi predate direct către palierul de distribuţie. Tot pentru reducerea riscurilor, membrii grupării evitau să desfăşoare acte infracţionale cu cantităţi mari de ţigări, preferând efectuarea mai multor transporturi mici, de maxim 100 - 150 cartuşe de ţigări. Astfel, au existat situaţii în care efectuau multiple transporturi, pe distanţe de zeci de kilometri, consecutiv", mai arată sursa citată.

Anterior percheziţiilor, însă în acelaşi dosar, au fost confiscate peste 60.000 de ţigarete provenite din acte de contrabandă.

În urma percheziţiilor domiciliare de joi, au fost ridicate peste 30.000 de ţigarete şi peste 100 de litri de alcool, susceptibil a proveni din contrabandă.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Caraş-Severin au fost duse pentru a fi audiate 18 persoane.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.