Şoferul de 58 de ani din localitatea buzoiană Vadu Paşii care vineri seară a accidentat mortal un copil de 15 ani, fiind în stare avansată de ebrietate, a fost reţinut de poliţişti, la finalul audierilor. În vară, bărbatul a avut permisul suspendat tot pentru consum de alcool.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform IPJ Buzău, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei în cursul zilei cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracţiinilor de ucidere din culpă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
 
Vineri seară, bărbatul a provocat un accident de circulaţie, în urma căruia un copil de 15 ani, elev în clasa a noua la un liceu din oraş, a murit. Când s-a produs accidentul, adolescentul se îndrepta  spre oraşul Buzău, pentru a se întălni cu colegii şi prietenii lui.
 
"În timp ce conducea autoturismul dinspre Vadu Paşii către municipiul Buzău, bărbatul l-a surprins şi accidentat pe copilul de 15 ani,  care se deplasa pe  acelaşi sens de mers.  În urma impactului deosebit de grav, adolescentul  a fost preluat de ambulanţă şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale, unde ulterior a decedat. 
Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, aparatul etilotest indicând o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la unitatea medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei" a transmis IPJ Buzău.
 
Surse din rândul anchetatorilor susţin că în vară bărbatul a avut permisul suspendat tot pentru consum de alcool.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.