O echipă formată din jandarmi, vânători, un medic veterinar a intervenit, timp de mai multe ore, pentru alungarea unei ursoaice cu pui care a ajuns în centrul oraşului Pătârlagele din judeţul Buzău. Localnicii au fost avertizaţi să rămână în case printr-un mesaj Ro-Alert.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un mesaj RO-Alert a fost emis, luni seară, în oraşul Pătârlagele din judeţul Buzău după ce o ursoaică cu pui a fost observată în centrul localităţii.

"A fost semnalată prezenţa unui urs în oraşul Pătârlagele, strada Industriilor. Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţă" - este mesajul difuzat prin sistemul RO-Alert primit luni seară de locuitorii din Pătârlagele.

Cu toate acestea, localnicii spun că ursoaica şi-ar fi făcut apariţia încă din cursul după amiezii de luni, când a intrat într-o gospodărie, iar oamenii speriaţi au început să facă gălăgie în speranţa că o vor alunga.

O echipă de intervenţie a fost constituită la nivelul oraşului din 8 jandarmi, vânători, un medic veterinar şi viceprimarul localităţii, pentru alungarea urşilor. Misiunea a fost una de durată şi s-a încheiat în jurul orei 1.00 deoarece, speriaţi de zgomotele produse, puii de urs s-au pierdut de ursoaică, iar vânătorii şi jandarmii au trebuit într-o primă fază să redirecţioneze ursoaica către pui, iar apoi să îi alunge pe toţi din oraş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.