Pompierii din judeţul Buzău intervin, vineri seară, pentru stingerea a două incendii de proporţii care se manifestă în localităţile Luciu şi Heliade Rădulescu, focul fiind amplificat de vântul care suflă cu mare putere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform ISU Buzău, unul dintre incendii a izbucnit vineri seară, în jurul orei 20.00, în localitatea Luciu.

Potrivit pompierilor, arde stuf şi vegetaţie uscată, în jurul unui lac, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare. La misiunea de stingere a incendiului participă Punctul de Lucru Padina cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, forţele fiind suplimentate cu o autospecială cisternă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău.

"La locul intervenţiei se deplasează şi SVSU Pogoanele cu o autospecială. Sunt mai multe focare şi se lucrează pentru localizarea incendiului, iar ulterior lichidare", precizează ISU Buzău.

De asemenea, se intervine la un alt incendiu de vegetaţie uscată, în zona localităţii Heliade Rădulescu, pe o suprafaţă de aproximativ 20 hectare.

Conform pompierilor, niciunul dintre incendii nu pune în pericol locuinţele din zonele unde se manifestă, însă incendiile se extind rapid din cauza vântului puternic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.