Bunuri contrafăcute, în valoare de peste opt milioane de lei, au fost descoperite în două containere sosite din China în Portul Constanţa, fiind vorba de articole electronice, maşinuţe şi produse de igienă corporală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Garda de Coastă a transmis, vineri, că o echipă comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa - Sud Agigea a controlat un container încărcat cu bunuri, sosit din China.
 
“În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 33.565 articole electronice, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute”, se arată în comunicat. 
 
De asemenea, echipele de control au verificat un alt container sosit din China. 
 
Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au găsit 160 de maşinuţe şi 6.720 de produse de igienă corporală, mărfuri contrafăcute. 
 
Bunurile, cu o valoare de aproximativ 8.000.000 de lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor. 
 
Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.