Un bărbat este cercetat de poliţişti după ce a montat la mai multe bancomate din Bucureşti un dispozitiv cu ajutorul căruia a reuşit să fure bani, iar anchetatorii au stabilit că cei care mergeau să extragă divese sume se trezeau cu banii blocaţi în dispozitivul respectiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia Capitalei a anunţat că poliţiştii au făcut vineri, o percheziţie domiciliară, în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat (7 acte materiale).
“În fapt, la data de 23 iulie 2023, Secţia 20 Poliţie a fost sesizată, prin apel 112,  de către un bărbat, cu privire la faptul că, în timp ce a retras bani de la un bancomat, situat la o adresă din Sectorul 6, i-ar fi fost sustraşi o parte din ei, prin montarea unui dispozitiv artizanal pe fanta ATM-ului respectiv. Ulterior, la data de 31 iulie 2023, la nivelul Serviciului Investigaţii Criminale – Sector 5, a fost înregistrată plângerea unui alt bărbat, care sesiza faptul că, imediat după ce a retras 4.000 de lei, de la un bancomat, situat la parterul unui bloc din Sectorul 5, a constatat faptul că pe fanta de ieşire este montat un dispozitiv care a blocat o mare parte din bani, aceştia fiind, ulterior, recuperaţi de bărbat prin intermediul băncii aferente”, a precizat Poliţia Capitalei. 
Poliţiştii au stabilit că suspect de comiterea faptelor este un bărbat de 43 de ani. 
“În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că bănuitul ar fi sustras diverse sume din bancomate, prin montarea unui dispozitiv peste fanta de eliberarea a numerarului, în sarcina acestuia fiind stabilite două astfel de fapte comise în Sectorul 5, iar alte 5 ar fi fost săvârşite în Sectorul 6.
În vederea completării materialului probator, la data de 1 septembrie 2023, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză”, a precizat sursa citată. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.