O bucată dintr-un sarcofag din epoca romană a fost găsită în locuinţa unui constănţean, specialiştii stabilind că bunul respectiv este evaluat la 2.500 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Constanţa, vineri, poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale - Compartimentul Protejarea Patrimoniului Cultural Naţional al I. P. J. Constanţa au confiscat de la domiciliul unui bărbat din localitatea Valu lui Traian, un bun cultural susceptibil a face parte din patrimoniul cultural naţional.
 
 
"În fapt, bunul reprezintă o bucată dintr-un sarcofag de epocă romană, care ar proveni din cetatea Tomis, aflată pe teritoriul municipiului Constanţa, ulterior fiind folosită ca material de construcţie la valul mare de piatră (din apropierea comunei Valu lui Traian)”, se arată în comunicatul IPJ Constanţa. 
 
Sursa citată menţionează că bunul cultural a fost datat de un expert din cadrul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa ca aparţinând epocii romane (sec. al II/III-lea) şi evaluat la aproximativ 2.500 de euro.
 
Poliţiştii constănţeni continuă cercetările în acest caz, în cadrul unui dosar penal pentru furt calificat de bunuri care fac parte din patrimoniul cultural şi tăinuire.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.