Administratorul unei firme este cercetat de către procurorii braşoveni pentru infracţiunea de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproape 4 milioane de lei, din afaceri cu flori. Inculpatul e suspectat că a aducea flori din Ungaria şi nu plătea taxa pe valoare adăugată şi impozitele datorate în urma activităţii comerciale. Procurorii au pus sub sechestru şase imobile care aparţin suspectului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform anchetatorilor, o persoană fizică, administrator al unei firme înmatriculate în Braşov, este suspectată de evaziune fiscală în formă continuată, procurorii identificând 341 de astfel de fapte comise pe parcursul a trei ani.

„Până în prezent, cercetările penale derulate în cauză au stabilit că, în perioada 2020-2022, inculpatul M.A., în calitate de administrator în fapt al unei societăţi din jud. Braşov, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii operaţiunile comerciale constând în vânzări de marfă (flori) şi veniturile realizate ca urmare a acestor vânzări, marfă ce a fost achiziţionată din Ungaria de la mai multe societăţi, cauzând un prejudiciu în valoare de 3.932.735 de lei constituit din TVA de plată 3.500.235 de lei,  impozit pe veniturile microîntreprinderilor 218.713 de lei şi impozit pe profit în sumă totală de 213.769 de lei” se arată într-un comunicat dat publicităţii joi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Săptămâna aceasta, marţi, poliţiştii şi procurorii au făcut în această speţă două percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov. Administratorul suspectat de evaziune fiscală a fost reţinut, iar la expirarea ordonanţei de reţinere a fost pus sub control judiciar.

De asemenea, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra conturilor bancare şi asupra a bunuri imobile deţinute de inculpat. Este vorba despre două imobile situate în judeţul Ilfov şi patru imobile aflate în judeţul Ialomiţa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.