Doi bărbaţi din Buneşti, judeţul Braşov, sunt cercetaţi pentru braconaj, după ce pe o reţea de socializare au apărut imagini cu un pui de râs cu răni grave, legat cu o sfoară în jurul gâtului. Specialiştii urmează să stabilească exact de ce a murit animalul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Judeţene Braşov, lucrători ai Serviciului Arme, Muniţii si Substanţe Periculoase Braşov s-au sesizat din oficiu, marţi, după ce cu o zi înainte pe o reţea de socializare au fost postate mai multe fotografii în care apărea un pui din specia râs, cu răni accentuate şi legat cu o sfoară în jurul gâtului.

În urma cercetărilor, au fost identificaţi doi bărbaţi, în vârstă de 17 ani şi 32 de ani, din localitatea Buneşti.

Cadavrul puiului de râs a fost predat reprezentanţilor care administrează fondul de vânătoare unde ar fi fost găsit animalul, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor reale ale decesului.

În cauză, s-a întocmit un dosar penal în care se fac cercetări pentru "braconaj - vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiţii decât cele legale", faptă prevăzută de art. 42 alin. (1) lit. (F) din Legea nr. 407/2006.

Cercetările sunt continuate în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.