Un bărbat aflat la munte, în judeţul Braşov, a fost amendat cu 2.000 de lei de către jandarmii montani după ce a intrat cu un ATV pe pârtia Cocoşul din Predeal şi s-a plimbat printre schiori. Întrebat de ce a intrat cu autovehiculul pe pârtia de schi, bărbatul a afirmat că găseşte nimic anormal în faptul că se află acolo cu acel vehicul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Prezenţa bărbatului care se plimba cu ATV-ul pe pârtia Cocoşul din staţiunea Predeal a fost observată de către o patrulă a Jandarmeriei Braşov, care se afla în zona domeniului schiabil al staţiunii. 
 
Turistul se plimba cu ATV-ul pe pârtie, punând în pericol siguranţa schiorilor. 
 
”Jandarmii s-au deplasat de urgenţă şi i-au solicitat acestuia să parcheze vehiculul la marginea pârtiei, pentru a-i proteja pe schiori, şi i s-a cerut o explicaţie privind motivul pentru care se deplasa cu atâta nonşalanţă chiar pe pârtie, în condiţiile în care la momentul acela se aflau multe persoane la schi. Nu mică le-a fost mirarea jandarmilor să descopere că acestuia i se părea ceva foarte normal să se deplaseze pe acolo, simţindu-se probabil mai în siguranţă decât într-o zonă neamenajată”, informează Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov.
 
Bărbatul a fost amendat cu 2.000 de lei în conformitate cu prevederile HG 263/2001 privind amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement.
 
Jandarmii le reamintesc turiştilor ca accesul sau circulaţia pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement cu automobile, tractoare sau orice alt tip de vehicul este interzisă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.