Un bărbat a fost amendat de poliţiştii din Botoşani după ce la locuinţa sa au fost găsiţi patru câini care aveau urechile tăiate, iar pentru trei dintre ei nu existau documente de sănătate. De asemenea, trei dintre câini au fost filmaţi când atacă un alt animal, iar imaginile au fost postate pe o reţea de socializare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani au anunţat, vineri, că în urma apariţiei pe o reţea de socializare a unor videoclipuri în care apar trei câini cu ”modificări structurale la nivelul urechilor” în timp ce atacă un alt animal, fără ca cineva să intervină, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu şi au început cercetările. 
 
“Astfel, la data de 21 septembrie 2023, poliţiştii au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa unui tânăr, de 31 de ani, din comuna Vorniceni, bănuit de comiterea infracţiunilor. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost identificate patru exemplare canine, de talie mare, din rasa comună, cu vârste cuprinse între trei ani şi 13 ani, ce prezentau modificări structurale, prin lipsă de substanţă la nivelul urechilor, iar trei dintre acestea nu erau identificate prin microcipare şi nu deţineau documente de sănătate veterinară”, au precizat reprezentanţii IPJ Botoşani. 
 
Tânărul a fost amendat cu 2.000 de lei, pentru neîndeplinirea obligaţiilor prevăzute de lege privind deţinerea câinilor.  
 
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au produs faptele, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni. 
 
De asemenea, poliţişti fac verificări pentru săvârşirea infracţiunilor de intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi cuparea urechilor, şi folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.