Doisprezece tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 35 de ani, sunt cercetaţi de poliţişti după ce au provocat un scandal în municipiul Botoşani. Poliţiştii au tras focuri de armă pentru aplanarea conflictului. Nouă persoane au fost reţinute, iar celelalte trei sunt anchetate sunt control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani a transmis că, în noaptea de marţi spre miercuri,  poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112, de către un tânăr de 24 de ani, din municipiul Botoşani, despre faptul că se deplasează cu autoturismul pe strada Marchian şi este urmărit de un alt autoturism.
 
Echipajul de poliţie care a fost direcţionat acolo a constatat că are loc un conflict între patru persoane, intervenind pentru aplanarea acestuia. 
 
"Din cercetările efectuate până în acest moment, a reieşit faptul că, pe fondul unui conflict mai vechi între apelant şi alte trei persoane, a avut loc o altercaţie, cei patru lovindu-se reciproc, împrejurare în care tânărul de 24 de ani, folosindu-se de un cuţit, ar fi provocat leziuni celor trei persoane cu care intrase în conflict. Toate persoanele implicate au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, starea acestora fiind stabilă. Ulterior, trei dintre aceştia, apelantul şi doi tineri de 31 şi 17 ani, ambii din oraşul Flămânzi, au fost conduşi la audieri, iar un tânăr, de 35 de ani, din comuna Cristeşti, a rămas internat în unitatea spitalicească”, se arată în comunicat.
 
Potrivit sursei citate, în jurul orei 2.00, mai multe persoane din anturajul victimelor agresiunii au intrat în conflict cu alţi tineri, prieteni ai apelantului, pe bulevardul Mihai Eminescu. Două echipaje de poliţie aflate în zonă au intervenit pentru a-I despărţi pe scandalagii. 
 
"Întrucât persoanele implicate nu s-au supus somaţiilor poliţiştilor, au fost efectuate patru focuri de avertisment, fără a rezulta victime sau pagube materiale. Ulterior, a fost stabiltă identitatea celor implicaţi, o parte dintre aceştia fiind conduşi la sediu pentru audieri, iar cele două autoturisme cu care se deplasau au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor”, a mai transmis IPJ Botoşani. 
 
Poliţiştii au stabilit că 12 tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 35 de ani, sunt bănuiţi de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe. Nouă dintre ei au fost reţinuţi, iar trei sunt cercetaţi sub control judiciar. 
 
Cei nouă tineri reţinuţi vor fi prezentaţi instanţei, joi, cu propunere de arestare preventivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.