Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat că raportul preliminar în legătură cu explozia de la Combinatul Azomureş a fost finalizat de o echipă de specialişti de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia de Mediu şi Garda de Mediu şi va fi prezentat în cursul zilei de joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Lucian Bode a declarat joi, că salvatorii au acţionat impecabil în urma exploziei de la Combinatul Azomureş.  
“Şi de această dată salvatorii au acţionat impecabil. Întâmplarea face că la momentul producerii acelei explozii, în jurul orei 1.00, am discutat cu şeful DSU, secretarul de stat Arafat, care în mai puţin de 30 de minute a fost la centrul de comandă în MAI. În mai puţin de oră elicopterul IGaV a fost pregătit să se deplaseze cu şeful DSU, cu ministrul sau cu specialişti din IGSU la Târgu Mureş. În mai puţin de o oră, prefectul şi toate instituţiile responsabile, Garda de Mediu, Agenţie de Mediu din Mureş au fost prezente la faţa locului”, a afirmat Bode.
El a precizat că a fost finalizat raportul preliminar în legătură cu acest eveniment. 
“A fost o explozie la o conductă din datele preliminare, echipa de specialişti care s-a deplasat în noaptea respectivă la Târgu Mureş a finalizat raportul preliminar, iar în cursul acestei zile acest raport preliminar va fi făcut public. Acesta raport preliminar va fi asumat de către ISU, Agenţia de Mediu, respectiv Garda de Mediu. Aşteptăm un raport separat din partea ISCIR, institutul care se ocupă cu autorizarea unor astfel de instalaţii şi aşa cum a anunţat ministrul Mediului am avut o discuţie chiar în noaptea respectivă şi atunci împreună am luat decizia, la solicitarea lor, să organizăm în cel mai scurt timp, un control tematic pe tot ce înseamnă instalaţii cu risc. Vom primi de la Ministerul Mediului o solicitare pentru a nominaliza specialişti în această comisie, vom întocmi o listă cu toate obiectivele care au în componenţă instalaţii cu risc şi vom realiza un control în cel mai scurt timp posibil. Nu pot să vă spun dacă va începe în această săptămână, dar cu certitudine în aceste zile finalizăm procedurile interne”, a transmis Bode.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.