Un incendiu puternic izbucnit în localitatea bistriţeană Sebiş a distrus un atelier de prelucrare a lemnului, depozite în care se aflau cereale şi fân, dar şi grajduri în care se aflau animale, pompierii intervenind timp de nouă ore pentru lichidarea focului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Focul, a cărui cauză probabilă a fost, conform pompierilor, „de natură electrică”, a izbucnit sâmbătă seară, în jurul orei 22:00, la două anexe gospodăreşti. Întrucât exista riscul ca flăcările să se extindă la o locuinţă, pompieri de la ISU Bistriţa-Năsăud, ajutaţi de serviciile de pompieri voluntari din trei localităţi au intervenit. 
„Intervenţia a fost una dificilă deoarece incendiul a fost întreţinut de vânt, cantitatea de fan care s-a aprins a fost foarte mare, iar pentru a se asigura că nu mai sunt focare în fan pompierii au verificat fiecare balot în parte cu furcile. S-au format linii de alimentare a  autospecialelor dintr-un râu care se afla la aproximativ 50 de m distanţă. Alături de pompierii bistriţeni au intervenit şi pompierii voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare Şieuţ, Monor şi Şieu. S-a reuşit protejarea caselor de locuit, dar din cauză că acestea erau foarte aproape de anexele incendiate, a fost afectata tâmplăria pvc şi geamurile s-au spart”, informează, duminică, ISU Bistriţa Năsăud.
Nicio persoană nu a fost rănită în incendiu. În schimb, focul a ucis şase oi şi trei capre şi a distrus un garaj, două fânare, patru grajduri, un atelier de prelucrare a lemnului, o şură, trei tone de cereale, şi patruzeci de baloturi de fân. 
Intervenţia salvatorilor s-a încheiat după nouă ore.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.