Un bărbat de 63 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost salvat, vineri după-amiază, de pompieri, dintr-o fântână pe care încerca să o cureţe. În timp ce lucra, bărbatul a fost acoperit de bolovani din construcţia fântânii, iar pompierii au scos piatră cu piatră pentru a-l elibera.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Incidentul a avut loc în Domneşti, judeţul Bistriţa-Năsăud.
 
 
"Salvatorii bistriţeni au reuşit extragerea unui bărbat dintr-o fântână, după ce bolovanii din construcţia acesteia s-au surpat şi l-au acoperit în totalitate. Prima intervenţie a fost asigurată de un fost pompier militar – plt. adj. şef (r) Handrea Iacob care locuieşte în apropiere. Acesta a luat primele măsuri de asigurare a victimei, a alertat pompierii bistriţeni, a solicitat resursele necesare cu echipamente specifice", a transmis Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
 
În primă fază, bărbatul în vârstă de 63 de ani putea respira doar prin spaţiile dintre bolovanii de mari dimensiuni, dar salvatorii au putut să comunice cu el. Acesta a fost cooperant pe toată durata intervenţiei şi a ajutat salvatorii să îi faciliteze extragerea cât mai rapid posibil.
 
FOTO: ISU Bistriţa-Năsăud
FOTO: ISU Bistriţa-Năsăud
 
"Mai mulţi pompieri militari au intrat succesiv în fântână, asiguraţi de restul echipajelor şi au îndepărtat piatra cu piatră, elementele care blocau evacuarea victimei. Misiunea a fost una contratimp din cauza presiunii exercitate pe organismul bărbatului care a fost monitorizat în permanenţă de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD", a precizat sursa citată.
 
După aproximativ o oră, bărbatul a fost extras şi predat echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD, fără leziuni majore, dar a fost transportat la UPU SMURD Bistriţa pentru investigaţii medicale amănunţite.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.