O femeie în vârstă de aproximativ 70 de ani, victima accidentului de pe autostrada A2 a murit, sâmbătă seară la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală în urma unui stop cardio respirator, informează Ministerul Sănătăţii. Bilanţul ajunge astfel la patru persoane decedate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Femeia era în stare extrem de gravă încă de la internarea ei în spitalul Floreasca, fiind intubată şi ventilată mecanic, au arătat medicii unităţii sanitare.

Cinci dintre persoanele rănite în accidentul care a avut loc sâmbătă dimineaţă pe autostrada A2 mai sunt internate la Spitalul Bagdasar Arseni, două având traumatism cranio-cerebral, două cu dignosticul de leziuni la coloana vertbrală. iar o alta fiind evaluată la Secţia Chirurgie.

Conform medicului Alexandru Taşcu, şeful Secţiei Neurochirurgie, iniţial în spital au fost aduşi 14 răniţi. Şapte dintre aceştia au fost transportaţi direct de la locul accidentului, iar alţi şapte au fost aduşi de la spitalul din Lehliu. Cinci au rămas internaţi, iar şapte au refuzat internarea. Printre victimele aduse la Spitalul Bagdasar Arseni s-au aflat şi doi copii, unul dintre ei fiind trimis la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Medicul a precizat că cei rămaşi la spital "nu par a avea un prognostic nevaforabil".

Alte cinci persoane rănite în urma accidentului de pe A2, aflate la Spitalul Universitar, sunt în stare bună şi ar putea fi externate. Cele cinci persoane, doi bărbaţi şi trei femei, au fost evaluate şi ar putea părăsi spitalul, a declarat la Digi 24 purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Leonard Grecescu.

La Spitalul Floreasca au mai rămas internaţi şase răniţi, doi în stare gravă. Unul dintre aceştia se află la Terapie Intensivă, iar un altul a fost operat. Doi copii, aduşi tot la Floreasca, au fost transferaţi la Spitalul Grigore Alexandresxcu, starea lor fiind stabilă.

În Spitalul Pantelimon sunt internaţi cinci răniţi, la Spitalul Elias se află 4 persoane, una fiind intubată, iar la Spitalul Sf. Ioan au fost duse trei dintre victimele accidentului.

Alţi răniţi sunt la Spitalul din Lehliu, existând posibilitatea ca, în urma evaluării medicale, unii dintre aceştia să fie aduşi la Bucureşti.

Maşinile implicate în accidentul de sâmbătă dimineaţă de pe Autostrada A2 au fost transportate, la finalul cercetărilor la faţa locului, la sediul Poliţiei Autostrăzi unde urmează să fie expertizate tehnic şi unde se fac audierile martorilor şi persoanelor implicate care nu au fost internate.

Traficul rutier pe autostrada A2 a fost redeschis, sâmbătă seară, la aproximativ nouă ore de la accidentul în care trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 57 au fost rănite.

Traficul fusese blocat, sâmbătă începând cu ora 8.42, pe Autostrada A2, sensul Bucureşti - Constanţa.

Accidentul de sâmbătă dimineaţă este cel mai grav eveniment rutier produs vreodată pe Autostrada Soarelui, spun poliţiştii de la Poliţia Rutieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.