Peste 400 de apeluri s-au înregistrat, marţi, la numărul de urgenţă 112, în urma unei vijelii care a avut loc în judeţul Bihor. Oamenii au cerut sprijin pentru eliberarea căilor de acces şi degajarea de copaci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În dispeceratul ISU Bihor au fost primite sute de solicitări de eliberare căi de acces şi degajare copaci din care, în Oradea, au fost soluţionate peste 50 şi misiunile continuă. Până la ora 20.05, în dispeceratul ISU BH au fost primite peste 400 de apeluri prin 122”, a transmis ISU Bihor.

Populaţia a fost avertizată prin mesaj RO-Alert privind schimbarea bruscă a vremii.

”Pentru gestionarea cât mai rapidă şi optimă a situaţiilor de urgenţă  generate de vijeliile manifestate în  judeţul nostru, la nivelul ISU BH  a fost activată grupa operativă, a fost transmis mesaj RO-ALERT pentru avertizarea populaţiei, au fost trimise informări Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi a fost crescută capacitatea operaţională cu personal aflat în tura liberă”, a mai precizat ISU Bihor.

Acţiunile de sprijin a comunităţilor afectate de furtuni sunt coordonate de prefectul judeţului, Dumitru Ţiplea şi conduse de inspectorul şef al ISU BH, general de brigadă, Caba Sorin Mihai.

La ora transmiterii acestei ştiri, 34.000 de consumatori sunt afectaţi de lipsa curentului electric, iar 31 de echipe ale furnizorului de energie electrică sunt în teren pentru remedierea deficienţelor.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.