Peste 30 de tone de îmbrăcăminte, încălţăminte, pături şi saltele second-hand care proveneau de la diferite firme din Olanda şi Italia şi care urmau să intre în România au fost oprite de poliţiştii de frontieră la Borş II, în judeţul Bihor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţiştii de frontieră de la Borş I şi Borş II, împreună cu reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor, nu au permis intrarea în ţară a patru automarfare încărcate cu peste 30 de tone de deşeuri constând în articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, pături şi saltele second-hand, potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al Poliţiei de Frontieră. 
 
”Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României al mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului. În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Borş I şi Borş II împreună cu lucrători ai Comisariatului judeţean  Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor, au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra a patru mijloace de transport, încărcate cu 33.140  kilograme deşeuri. Automarfarele, conduse de către patru cetăţeni români, erau încărcate cu deşeuri constând în articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, pături şi saltele second-hand, în cantitate totală de 33.140 kilograme şi proveneau de la o societăţi  comerciale din Olanda, Italia pentru firme din România”, a transmis Poliţia de Frontieră.
 
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu Bihor, care au stabilit faptul că şoferii nu deţin documente complete necesare importului de deşeuri.
 
Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.