Procurorii DIICOT au reţinut cinci bărbaţi care ar fi format o grupare ce făcea contrabandă cu ţigări aduse din Ucraina cu TIR-uri în care se aflau melci vii sau ciuperci importate, ultimul transport, cu aproape 30.000 de pachete, fiind interceptat în judeţul Bihor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţionalităţilor de Criminalitate Organizată şi TerorismOradea au dispus, joi, reţinerea pentru 24 de ore a cinci bărbaţi - Dubitskyi Volodymyr, Mitlosh Ihor, Gordubei Stepan, Chioreanu Gheorghe-Cristian şi Farkas Cosmin Cristian - suspectaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigări, potrivit unui comunicat DIICOT.

Anchetatorii spun că, începând cu luna iunie, cei cinci bărbaţi au format o filieră prin care erau aduse ţigări din Ucraina, fără a fi declarate la frontieră, fiind apoi valorificate pe piaţa neagră.

Ţigările erau introduse în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, de către Gordubei Stepan, cu ajutorul unui TIR, sub paravanul unor importuri de melci vii, ciuperci sau alte produse. Marfa de contrabandă era ascunsă în caroseria remorcii, într-un loc special amenajat în podea.

Procurorii susţin că Gordubei Stepan avea rolul de a introduce ţigările în ţară şi de a le livra, în timp ce Dubitskyi Volodymyr şi Mitlosh Ihor coordonau operaţiunile de predare a ţigărilor către colaboratorii care le vindeau ”la negru”.

”Predarea produselor accizabile se realiza în locuri izolate (ferme de la marginea localităţilor rurale) şi exclusiv pe timp de noapte. În respectivele locaţii tigările nu se depozitau, ci erau transbordate în alte mijloace de transport şi distribuite spre valorificare”, se arată într-un comunicat de presă remis, vineri, de DIICOT.

În cursul zilei de miercuri, procurorii  DIICOT Oradea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, i-au surprins în flagrant, în incinta unei ferme izolate din localitatea bihoreană Dumbrava, pe cei cinci bărbaţi, în timp ce descărcau, din localul special amenajat în pardoseala unei remorci de TIR, 29.550 de pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, pe care le încărcau într-un microbuz.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, împreună cu banii găsiţi asupra suspecţilor, respectiv 5.775 de lei, 7.164 de euro, 21.000 de forinţi şi 2.704 de grivne, iar autovehiculele au fost indisponibilizate.

Anchetatorii estimează un prejudiciu de 346.000 de lei produs bugetului de stat, prin introducerea în ţară şi valorificarea ţigărilor fără plata taxelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.