Poliţiştii din Bihor au finalizat cercetările într-un dosar de evaziune fiscală, 12 persoane fiind suspectate de evaziune fiscală şi complicitate la această infracţiune. Timp de patru ani, cei 12 au înregistrat operaţiuni fictive în contabilitatea firmelor pe care le reprezentau, prejudiciul fiind estimat la 800.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările faţă de şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 48 de ani, din judeţele Bihor şi Sălaj şi cinci femei cu vârste cuprinse între 38 şi 51 de ani, toate din judeţul Bihor, bănuiţi de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală şi faţă de o femeie de 51 de ani, din comuna Aştileu, judeţul Bihor, bănuită de comiterea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală”, a transmis, marţi, IPJ Bihor.

Suspecţii sunt bănuiţi că, în perioada  2012 – 2016, în calitate de ai unor societăţi comerciale din Bihor, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, în mod repetat, ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale firmelor 705 facturi fiscale fictive.

Valoarea facturilor este de 3.000.248 de lei, acestea fiind emise în numele a două societăţi furnizoare din judeţul Bihor (facturi puse la dispoziţie de femeia de 51 de ani, din Auşeu), care au atestat în mod nereal operaţiuni de vânzare de piese auto către societăţile administrate de aceştia.

”Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului este de 876.067 de lei (din care 585.386 lei reprezintă TVA şi 290.681 lei reprezintă impozit pe profit) şi a fost recuperat integral de poliţişti, prin plata directă de către cele 11 persoane a sumei de 836.880 lei, iar diferenţa prin aplicarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri mobile deţinute de aceştia”, au mai transmis poliţiştii. 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor 12 persoane.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.