Bărbatul înecat în mare, sâmbătă, în zona plajei Modern din Constanţa era scriitorul Mircea Ţuglea, redactorul şef al Revistei Tomis, el fiind şi asistent universitar doctor la Universitatea Ovidius din Constanţa şi lector de limba română la o universitatea din Bulgaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile au confirmat sâmbătă seara că bărbatul de 43 de ani înecat pe plaja Modern este scriitorul Mircea Ţuglea.

El s-a născut la Tecuci, a absolvit în 1992 Liceul George Călinescu din Constanţa, iar apoi a urmat cursurile Universităţii Ovidius. În 1996 a debutat cu volumul Proezia.

În prezent, Mircea Ţuglea era asistent universitar doctor la Universitatea Ovidius şi lector de limba română la Universitatea Angel Kanchev din Silistra, Bulgaria, dar şi redactor şef al revistei Tomis.

Cadrele medicale au fost solicitate să intervină sâmbătă, pe plaja Modern din Constanţa, unde un bărbat fusese scos în stare gravă din apă. Martorii spun că el se aventurase în larg, trecuse dincolo de geamandură, când a început să dea din mâini şi să ceară ajutorul deoarece nu mai putea ajunge la mal. Salvamarii au reuşit să-l scoată la mal, dar starea sa era gravă. Cadrele medicale au început manevrele de resuscitare, dar în ciuda eforturilor depuse bărbatul a fost declarat decedat.

De asemenea, cadrele medicale au mai fost solicitate să intervină sâmbătă în cazul mai multor persoane aflate în pericol de înec pe litoral. Două cazuri au avut loc în Eforie Nord, unul pe plaja dintre Eforie Nord şi Eforie Sud, iar altul în Neptun, toate persoanele fiind salvate şi transportate la spital.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.