Bărbatul din Turcia care conducea fără brevet nava aflată la braconat în Marea Neagră şi care a fost oprită cu focuri de armă de poliţiştii de frontieră a fost reţinut de procurorii constănţeni, ceilalţi membri ai echipajului fiind repatriaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pe data de 3 aprilie, Volkan Toplu, cetăţean turc, conducea fără brevet corespunzător, în zona exclusivă a României, ambarcaţiunea Canhan - pavilion Turcia, la bordul căreia se mai aflau alte şapte persoane, aflându-se la braconat deoarece pescuiau calcan fără autorizaţie şi fără permis.

Poliţiştii de frontieră au depistat ambarcaţiunea şi l-au somat pe bărbat să oprească, însă acesta a lovit intenţionat nava Gărzii de Coastă, avariind-o în încercarea de a fugi, moment în care poliţiştii de frontieră au deschis focul asupra sistemului de propulsie.

Potrivit anchetatorilor, braconierii turci au pescuit ilegal 157 de kilograme de calcan, fiind amplasate în Marea Neagră mai multe plase de pescuit a căror întindere şi poziţie sunt verificate în prezent de autorităţi.

Marţi, Volkan Toplu a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător, punere în navigaţie a unei nave fără echipaj minim de siguranţă, distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii, pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie, folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial, pescuitul ilegal şi pescuitul neraportat al calcanului.

Bărbatul urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, în timp ce membrii echipajului au fost repatriaţi prin intermediul Consulatului Turc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.