Bărbatul din judeţul Suceava care a încălcat de două ori ordinul de protecţie obţinut în instanţa de fosta sa iubită, pe care a agresat-o apoi, este cercetat sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, joi, bărbatul care a încălcat ordinul de protecţie a fost reţinut pentru 24 de ore.
 
Vineri, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de bărbat, pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea hotărârii judecătoreşti, lovire sau alte violenţe, ameninţare şi distrugere. Anchetatorii au stabilit că, în 23 şi 24 septembrie, el a încălcat ordinul de protecţie emis în 18 septembrie de către Judecătoria Rădăuţi şi a lovit-o cu telefonul în umăr pe fosta sa iubită, ameninţând-o cu acte de violenţă şi cu moartea. De asemenea, în urma acestei acţiuni, el a stricat telefonul femeii. 
 
Vineri, pe numele bărbatului respectiv, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.
 
În 18 septembrie, Judecătoria Rădăuţi a emis un ordin de protecţie împotriva unui bărbat, care atunci se afla în străinătate, el având interdicţia să se apropie de fosta sa concubină.
 
După emiterea ordinului de protecţie, în 22 septembrie, după ce bărbatul s-a întors din străinătate şi înainte să fie informat despre existenţa ordinului de protecţie şi obligaţiile care îi sunt impuse, el s-a întâlnit întâmplător cu fosta sa concubină, în parcul care se află în apropierea locuinţei sale.
 
Femeia le-a spus anchetatorilor că bărbatul a ameninţat-o cu acte de violenţă, după care a plecat. Ea a mers la Poliţia din Siret unde a reclamat aceste aspecte. Bărbatul a fost căutat de poliţişti, care însă nu l-au găsit deoarece era plecat din localitate.
 
În 23 septembrie, el a venit la sediul poliţiei, iar poliţiştii l-au informat de acest ordin de protecţie. În după amiaza zilei de 23 septembrie, el a mers la magazinul unde lucrează fosta sa iubită, sub pretextul că doreşte să vorbească cu ea despre alocaţia copilului pe care îl au împreună.
 
Femeia a spus poliţiştilor că bărbatul a aruncat cu telefonul mobil în ea, iar apoi au început să strige unul la altul. Procurorii spun că un martor al incidentului a intervenit în scandal, i-a cerut bărbatului să plece din magazin, iar acesta s-a conformat.
 
Tot în 23 septembrie, femeia a depus plângere penală la Poliţia oraşului Siret, fiind întocmit dosar penal pentru încălcarea ordinului de protecţie, ameninţare, lovire sau alte violenţe.
 
O zi mai târziu, poliţiştii au mers la locul de muncă al femeii stabilind ca ea să vină, în 25 septembrie, la sediul poliţiei pentru a da o declaraţie. După ce poliţiştii au plecat de la locul său de muncă, femeia i-a sunat pe oamenii legii şi i-a anunţat că fostul ei iubit a încălcat din nou ordinul de protecţie, el trecând pe strada din faţa magazinului unde ea lucrează, vorbind la telefon şi oprindu-se în apropiere. 
 
"Organele de poliţie s-au deplasat la faţa locului, l-au identificat pe D.V. pe raza oraşului Siret la o distanţă considerabilă de locul de muncă al persoanei vătămate şi l-au condus pe acesta la Sediul Poliţei. După ce au discutat, organele de poliţie i-au pus în vedere să nu se mai apropie de locul de muncă al persoanei vătămate, D.V. precizând că se deplasa către locuinţa bunicului său şi nu a avut intenţia să încalce ordinul de protecţie”, se arăta într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. 
 
Sursa citată spune că bărbatul a fost audiat de poliţişti, el recunoscând că s-a apropiat de fosta sa iubită şi s-a angajat pe viitor să respecte ordinul de protecţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.