Un bărbat de 48 de ani a fost condamnat de Tribunalul Arad la şase ani şi jumătate de închisoare pentru trafic de migranţi şi conducerea unui vehicul fără permis, el fiind prins în toamna anului trecut când încerca să scoată ilegal din ţară zece cetăţeni din Bangladesh şi India, a anunţat Poliţia de Frontieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia de Frontieră a transmis vineri, printr-un comunicat de presă, că bărbatul a fost cercetat către poliţiştii de frontieră de la Arad, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad pentru un transport ilegal de migranţi a căror viaţă le-a fost pusă în pericol prin modalitatea de ascundere.
Acţiunea a avut loc în luna septembrie a anului trecut, când la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 48 de ani. Bărbatul se afla la volanul unei autoutilitare de care era tractată o remorcă şi se deplasa pe ruta România – Ungaria.
“O echipă formată din doi poliţişti de frontieră şi un câine de serviciu a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia, câinele de serviciu a semnalat prezenţa unor persoane în remorcă. După control, au fost descoperiţi, ascunşi într-un locaş special amenajat aflat de-a lungul axului central al remorcii, zece cetăţeni străini, a căror viaţă le-a fost pusă în pericol”, a transmis Poliţia de Frontieră. 
Poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele ascunse erau cetăţeni din Bangladesh şi India, cu vârste cuprinse între 22 şi 49 de ani. Aceştia intraseră legal în ţara noastră şi intenţionau să ajungă în Italia. 
“În plus, la verificări s-a stabilit că şoferul nu poseda permis de conducere. Migranţii fuseseră preluaţi de pe Valea Mureşului şi transportaţi aproximativ 80 de kilometri ascunşi în locaşul respectiv. Aceştia ar fi trebuit să plătească pentru transport câte 1.000 de euro fiecare”, a explicat sursa citată. 
Cercetările au fost finalizate de către poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, iar şoferul a fost condamnat de către Tribunalul Arad la 6 ani cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi şi 1 an şi 6 luni pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.