Un bărbat care conducea fără permis şi sub influenţa alcoolului, circulând haotic pe străzile din Constanţa, a fost prins după ce a fost observat în trafic de un poliţist aflat în timpul liber. Autoturismul a fost urmărit de poliţişti, care au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă pentru a-l opri pe şofer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Potrivit Poliţiei Judeţene Constanţa, în noaptea de joi spre vineri, un poliţist din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Constanţa se afla în timpul liber, în autoturismul unui prieten, când a observat un vehicul mergând haotic pe străzile din municipiul Constanţa.
 
"Datorită experienţei ca poliţist rutier, Cosmin şi-a dat seama imediat că ceva nu este în regulă, aşa că a sunat în dispecerat şi a solicitat sprijin de la cea mai apropiată patrulă de poliţie, continuând să urmărească autoturismul în cauză şi ţinând legătura cu colegii săi", a arătat sursa citată.
 
Pe Şoseaua Mangaliei din municipiul Constanţa, o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 5 a ajuns din urmă autoturismul care circula haotic, însă şoferul nu a oprit, în ciuda semnalelor acustice şi sonore repetate ale poliţiştilor. 
 
"Pentru a-l determina să oprească, după somaţiile legale, la intersecţia DN 39E cu Şoseaua Mangaliei, unul dintre poliţişti a executat 3 focuri de armă, de avertisment, în plan vertical. Întrucât autoturismul şi-a continuat deplasarea, poliţistul a efectuat alte 8 focuri de armă, în direcţia vehiculului, până când acesta a fost oprit, pe un teren agricol de la periferia localităţii Lazu", a adăugat IPJ Constanţa.
 
Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a fost imobilizat şi încătuşat, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind dus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.