Pompierii au reluat, duminică, intervenţia pentru stingerea incendiului de pădure de la Slănic Moldova, judeţul Bacău, după ce în cursul nopţii flăcările au fost localizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Incendiul a fost anunţat, sâmbătă seară, printr-un apel la 112. Acolo s-au deplasat două autospeciale de stingere si o autospecială de primă intervenţie şi comandă, încadrate cu 15 pompieri militari. De asemenea, în teren s-au deplasat şi 10 lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi doi lucrători ai Ocolului Silvic Târgu Ocna. 
 
La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 6 hectarea, la nivelul litierei şi al cioatelor.
 
Intervenţia este una dificilă, întrucât terenul este unul greu accesibil, iar condiţiile meteorologice (vântul puternic) au favorizat extinderea flăcărilor.
 
FOTO: ISU Bacău
FOTO: ISU Bacău
 
În jurul orei 00:30, incendiul a fost localizat. Pe parcursul nopţii au rămas în supraveghere echipe mixte de pompieri şi lucrători SVSU. 
 
”Acţiunea de stingere s-a reluat în această dimineaţă, când a avut loc schimbul de efective. În aceste momente, la locul indicat acţionează 25 de pompieri militari şi un voluntar ce încadrează următoarele mijloace: trei autospeciale de stingere, un UTV şi trei autospeciale de primă intervenţie şi comandă. De asemenea, la acţiunea de stingere participă şase lucrători ai Ocolului Silvic Tg. Ocna şi trei lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tg. Ocna. Menţionăm faptul că nu există pericolul propagării incendiului către locuinţe”, a transmis, duminică, ISU Bacău.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.