Un copil în vârstă de 3 ani a murit, miercuri, în urma unui incendiu produs într-o casă din judeţul Bacău, iar fratele său, de doar 9 luni, a fost rănit. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) atrage atenţia că tot mai mulţi copii cad victime incendiilor de locuine şi le reaminteşte părinţilor că este interzisă lăsarea copiilor nesupravegheaţi în încăperile în care sunt mijloace de încălzit în funcţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Doi minori (de 9 luni si de 3 ani) au căzut prada flacarilor, într-un incendiu produs la o locuinţă din localitatea Căiuţi, judeţul Bacău. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta în interiorul casei în care se aflau micuţii, iar intreaga locuinta era inundată cu fum dens”, a transmis IGSU.

Potrivit sursei citate, minorul in vârsta de 3 ani a decedat, iar fratele lui de doar 9 luni a fost recuperat în viaţa şi transportat de urgenţă la spitalul din Oneşti.

Un alt eveniment similar a avut loc marţi, tot în judetul Bacău, unde o fetiţă de 3 ani a decedat, iar fratele ei de 4 ani a fost rănit într-un incendiu provocat chiar de ei.

”Pe fondul lipsei de supraveghere, copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse la locuinţe şi gospodării. În acest context, pentru prevenirea acestor evenimente tragice le reamintim părinţilor că se interzice lăsarea copiilor singuri în încăperi în care sunt mijloace de încălzit în funcţiune. Reamintim că cele mai multe incendii la locuinţe au drept cauză mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate, coşurile de fum necurăţate, instalaţiile electrice improvizate sau cu defecţiuni”, au mai transmis reprezentanţii IGSU.

Aceştia recoamndă părinţilor ca, în situaţia în care părăsesc locuinţa, să decupleze aparatele electrice şi să se asigură că nu mai sunt mijloace de incălzire în funcţiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.