Noi avertizări cod galben de ninsori, polei şi intensificări ale vântului au fost emise luni după-amiază de către Administraţia Naţională de Meterorologie (ANM) şi vor fi în vigoare până marţi la ora 15.00, respectiv ora 20.00, vizând Capitala şi 18 judeţe din sudul şi vestul ţării. Meteorologii spun însă că în cea mai mare parte a ţării vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, se va forma polei şi local se va depune strat de zăpadă. De asemenea, va fi vânt puternic, iar vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Infotrafic: Ploaie îngheţată pe Autostrada Soarelui; şoferii sunt sfătuiţi să nu bruscheze comenzile maşinii
CITEȘTE ȘI Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov: În ultimele 30 de ore au fost aproape 2.000 de apeluri; 55 de persoane au suferit traumatisme după ce au căzut pe gheaţă

Prima avertizare cod galben este în vigoare de la ora 13.30 până marţi la ora 20.00. 

În acest interval, vor fi perioade cu precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare în cea mai mare parte a ţării, astfel că pe arii restrânse se va forma polei şi local se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor cu viteze de 50-60 de kilometri la oră, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăşi 70-80 de kilometri la oră, viscolind şi spulberând zăpada. Vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă, mai spun meteorologii.

Cea de a doua avertizare cod galben va fi în vigoare de la ora 18.00 până marţi la ora 15.00.

Conform meteorologilor, în Banat, în cea mai mare parte a Olteniei, precum şi în zona Carpaţilor Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali începând de luni seară şi până marţi dimineaţă vor fi mai ales ninsori moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Se va forma polei în sudul Olteniei. 

Pe arii relativ extinse în Muntenia, în special seara şi în prima parte a nopţii de luni spre marţi (19/20 martie) vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi local se va semnala polei, apoi vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă în general de 10 - 15 centimetri.

În Dobrogea, vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, izolat mai însemnate cantitativ, în jur de 15-20 l/mp, şi se va produce polei. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50-55 kilometri la oră, mai mari în zona montană înaltă, dar şi pe litoral, pe parcursul zilei de marţi, mai spun meteorologii.

Întârzieri ale trenurilor către Constanţa, Craiova, Galaţi sau Ploieşti. Mai multe garnituri către Constanţa au fost anulate

Nouă trenuri de la Bucureşti Nord către Constanţa, Craiova, Galaţi, Ploieşti şi retur au acumulat întârzieri de până la 145 de minute, luni dimineaţă, iar CFR anunţă că, în condiţiile în care între Ciulniţa şi Constanţa nu poate fi utilizată tracţiunea cu locomotive electrice, au fost anulate mai multe garnituri.

Potrivit CFR Călători, din cauza fenomenului de chiciură de la nivelul firelor de contact, a elementelor de infrastructură şi a materialului rulant, trenurile de la Bucureşti Nord la Constanţa, Craiova, Galaţi, Ploieşti şi retur circulă cu întârzieri.

Deoarece între Ciulniţa şi Constanţa nu poate fi utilizată tracţiunea cu locomotive electrice, a fost luată decizia anulării următoarelor trenuri: IR 1581, IR 1582, IR 1587 şi IR 1588 Bucureşti Nord – Constanţa şi retur, R 8212 Constanţa – Fetesti, R 8011 Bucureşti Obor – Feteşti, R 8012 Ciulniţa – Bucureşti Obor, R 8002 şi R 8003 Constanţa – Bucureştilor Obor şi retur.

În zonele unde este necesar, se intervine cu utilaje şi cu locomotive Diesel, iar călătorii vor fi preluaţi spre destinaţii cu trenuri din graficele de circulaţie sau cu trenuri suplimentare, mai spune CFR Călători.

Mai multe trenuri care ar fi trebuit să ajungă luni dimineaţă în Gara de Nord din Bucureşti au întârzieri între 40 şi 145 de minute.

 

Astfel, trenul care ar fi trebuit să ajungă de la Vatra Dornei Băi are o întârziere 40 de minute, trenul Chişinău-Bucureşti are întârziere de peste o oră, în timp ce trenul care ar fi trebuit să ajungă de la Suceava în Bucureşti în jurul orei 5.20 are întârziere de 145 de minute.  De asemenea, trenul Bucureşti Nord-Constanţa, care ar fi trebuit să plece din Gara de Nord la 6.20, are întârziere de o oră. 

Întârzieri de aproape două ore pe Aeroportul Otopeni; nicio cursă nu este anulată

Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo, însă în cursul dimineţii s-au înregistrat întârzieri şi de aproape două ore, generate de necesitatea degivrării aeronavelor înainte de decolare.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară normal, conform programului de zbor, potrivit situaţiei de la ora 08.30 anunţate luni de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Unele aeronave au înregistrat întârzieri de aproape două ore.

Astfel, o aeronavă Lufthansa care trebuia să decoleze la ora 07:05 spre Frankfurt, a fost programată pentru ora 08.52. În plus, un avion al companiei Tarom, tot cu destinaţia Frankfurt, trebuia iniţial să decoleze la ora 08.40 şi a fost programat pentru ora 10.13.

Un alt avion Tarom trebuie să plece la Praga la 10.50 şi a fost reprogramat la ora 12.35.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.