Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Petea - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, au descoperit la controlul de frontieră două autoturisme - unul marca Audi şi celălalt marca BMW - care aveau aplicate numere false de înmatriculare şi care erau căutate de autorităţile din Portugalia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În data de 11.03.2021, în jurul orei 20.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-au prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, doi cetăţeni germani care conduceau unul un autoturism marca Audi, iar celălalt un autoturism marca BMW, ambele înmatriculate în Germania.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare în bazele de date, în urma cărora au constatat că plăcuţele de înmatriculare ale celor două autoturisme sunt false.

În urma verificărilor în bazele de date, acestea figurau ca fiind înmatriculate în Germnia, însa aveau eliberate plăcuţe de înmatriculare temporare cu drept de circulaţie doar pe teritoriul Germaniei. 

În urma cercetărilor efectuate cu ajutorul ofiţerului Agenţiei FRONTEX detaşat în P.T.F. Siret, s-a stabilit că cele două autoturisme figurează ca fiind semnalate “bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de către autorităţile din Portugalia.

Cele două autoturisme, în valoare de 120.000 lei, respectiv 240.000 lei, a fost indisponibilizate la sediul instituţiei.

În urma celor constatate, cei doi cetăţeni germani sunt cercetaţi pentru “punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, conducere pe drumurile publice a unui autoturism înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România şi tăinuire la furt”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.