Autorităţile române continuă căutările în zona navei scufundate în Marea Neagră, cu o fregată, o navă a Gărzii de Coastă, una a ARSVOM şi un elicopter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, fregata „Regina Maria” continuă vineri misiunea de căutare a persoanelor dispărute în Marea Neagră, ca urmare a scufundării navei „Volgo Balt 179”, în cursul zilei de 11 martie, la distanţa de aproximativ 70 mile marine travers Constanţa.
"Raionul de căutare a fost extins, pe parcursul nopţii de 11 spre 12 martie, din cauza condiţiilor hidro-meteorologice din zonă, iar vineri, 12 martie, în jurul orei 09.00, nava militară a descoperit un punct de contact pe suprafaţa mării, cel mai probabil o plută de salvare în derivă. În conformitate cu planurile de căutare emise de Centrul Maritim de Coordonare (MRCC), cercetarea continuă cu elicopterul Puma Naval 141 de la bordul fregatei, care survolează raionul maritim, cu nava „Artemis” a Agenţiei Române pentru Salvarea Vieţilor Omeneşti pe Mare (ARSVOM) şi cu nava Gărzii de Coastă MAI 0201. Cele trei nave româneşti şi elicopterul Puma Naval acţionează în comun, investighând şi alte plute de salvare identificate în raion", se arată în comunicat.
Sursa citată menţionează că spre locul producerii catastrofei, se îndreaptă şi două nave de căutare-salvare ucrainene.
Forţele Navale au precizat că elicopterul Puma Naval este dotat cu echipamente speciale de salvare şi supravieţuire (troliu electric, targă şi coş de salvare, instalaţie de flotabilitate, far de căutare, barcă, veste de salvare cu kit de supravieţuire, baliză de urgenţă), iar la bordul fregatei „Regina Maria” este şi o grupă de scafandri pregătită pentru intervenţie.
 
În urma scufundării navei din Ucraina în Portul Constanţa zece persoane au fost salvate, trupul unui marinar decedat a fost recuperat, iar alţi doi marinari sunt căutaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.