Autorităţile au intervenit, joi după-amiază, pentru deblocarea a şapte autoturisme, rămase în nămeţi pe două drumuri judeţene din Constanţa, dar şi pentru a prelua o persoană de 70 de ani care are nevoie de îngrijiri medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, joi după-amiază, echipele de intervenţie au trei acţiuni în judeţul Constanţa. Astfel, pe DJ381 Biruinţa - Topraisar sunt blocate patru autoturisme în care se află opt persoane, printre care şi copii. În această zonă, s-au deplasat utilaje ale Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, care au reuşit, după câteva zeci de minute, să deblocheze autoturismele.

De asemenea, alte trei autoturisme sunt blocate pe DJ392 între Amzacea şi Plopeni, intervenţia fiind făcută şi aici de către utilaje ale RAJDP.

Totodată, o şenilată aflată la Topraisar se deplasează la o persoană de 70 de ani din localitatea Independenţa, care are probleme medicale. Aceasta va fi transportată până la Negru Vodă, unde va fi preluată de o ambulanţă care o va duce la spital.

În cursul acestei zile, autorităţile au mai intervenit pe DJ 381 între localitatea Ciocârlia de Sus şi autostrada A 2 pentru deblocarea unui autobuz cu 50 persoane, dar şi pe alt sector al DJ 381, între localităţile Valea Dacilor şi Ciocârlia de Sus reuşindu-se deblocarea a două autoturisme cu trei persoane.

Joi dimineaţă, meteorologii au emis o atenţionare cod galben de viscol, valabilă câteva ore, pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, unde vântul a atins la rafală 55 de kilometri pe oră spulberând zăpada. De asemenea, rămâne în vigoare şi o informare a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) potrivit căreia vremea va fi geroasă până la sfârşitul săptămânii, temperaturile minime vor fi între -20 şi -10 grade, în sud-estul ţării şi la munte va continua să bată vântul.

Atenţionarea cod galben de viscol emisă de ANM joi dimineaţă a fost în vigoare până la ora 8.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.