Autorităţile au început scoaterea oilor aflate pe nava care s-a răsturnat în Portul Midia şi la bordul căreia erau 14.000 de animale. Acestea sunt aduse la ţărm, în ţarcul de unde au fost încărcate pe ambarcaţiunea respectivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au început scoterea oilor de la bordul navei care s-a răsturnat în Portul Midia. Astfel, echipele de intervenţie se deplasează cu şalupele lângă ambarcaţiunea respectivă, câteva oi sunt urcate acolo, ajung la ţărm şi sunt duse în ţarcul de unde fuseseră încărcate pe ambarcaţiune. De asemenea, tot pompierii vor urma să scoată şi oile care s-au înecat în urma acestui incident.
 
 
La această operaţiune participă şi două ambarcaţiuni ale Gărzii de Coastă. 
 
 
Sursa citată menţionează că la faţa locului au ajuns şi reprezentanţii Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), cu  nava Hercules şi două şalupe. Autorităţile întind două rânduri de baraje antipoluare şi unul de forţă, iar concomitent se încarcă pe şalupe oile vii.
 
Autorităţile vor încerca ulterior reducerea unghiului de înclinare a navei şi repunerea acesteia pe poziţie pentru a putea fi remorcată la cheu.
 
O navă cu 22 de membri ai echipajului, care avea la bord 14.000 de oi, s-a răsturnat duminică, în jurul prânzului, în Portul Midia. 
 
La faţa locului au fost trimise o ambulanţă a Serviciului Judeţean, o autospecială, un container multirisc şi o ambarcaţiune.
 
Toate persoanele aflate la bord au fost salvate, au precizat reprezentanţii ISU, care au completat că una dintre acestea a suferit un şoc hipotermic primind îngriji medicale din partea unui echipaj de ambulanţă. 
 
Toţi marinarii de la bord sunt sirieni, iar nava trebuia să ajungă în Libia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.