Un artefact de epocă antică, reprezentând o divinitate greco-romană (Hercule), care ar putea aparţine patrimoniului cultural naţional, a fost recuperat de poliţiştii din Alba de la un bărbat de 57 de ani. Sculptura urmează să fie supusă unei expertize muzeografice de specialitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii specializaţi în protejarea patrimoniului cultural naţional din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au recuperat, miercuri, unui artefact de epocă antică, reprezentând o divinitate greco-romană (Hercule), susceptibil să aparţină patrimoniului cultural naţional.

Sculptura a fost găsită la domiciliul unui bărbat, de 57 de ani, din Alba Iulia, care ar fi încercat să o valorifice. 

Aceasta a fost indisponibilizată de poliţişti şi urmează să fie supusă unei expertize muzeografice de specialitate.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările concrete în care artefactul a ajuns în posesia bărbatului din Alba Iulia, în cauză fiind întocmit şi un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tăinuire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.