Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, fac joi dimineaţă 9 percheziţii, la sediul unor societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane bănuite de fapte de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, pentru că au folosit peste 200 de adeverinţa false de salariat pentru a obţine 85 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ziua de 9 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş efectuează 9 percheziţii domiciliare, în localităţile Piteşti, Mioveni, Costeşti şi Albota, la sediul unor societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înşelăciune şi uz de fals”, conform IGPR.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada august-noiembrie 2021, două femei, de 43, respectiv 29 de ani, din Mioveni, cu complicitatea a patru persoane, din Piteşti şi Mioveni, ar fi întocmit, în fals, şi folosit 249 de adeverinţe de salariat pe numele unor persoane, în calitate de beneficiari sau giranţi, prin care atestau faptul că acestea au calitatea de salariaţi în cadrul a cinci firme din municipiul Piteşti, obţinând, astfel, 85 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc. 

Prejudiciul cauzat este de 1.700.000 de lei.

Şaisprezece persoane vor fi conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

La acţiune participă aproape 50 de poliţişti specializaţi în investigarea şi combaterea infracţionalităţii economice, criminalişti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.