Pompierii din Argeş intervin, miercuri după-amiază, în localitatea Sălătrucu, unde un mal s-a surpat într-o carieră de piatră. Două persoane au fost rănite, una fiind preluată deja de un echipaj medical, iar cealaltă având picioarele prinse sub dărâmături şi sub un utilaj. Bărbatul care rămăsese prins a fost scos şi dus cu elicopterul SMURD la spital. Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz şi au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE - Potrivit ISU Argeş, cel de-al doilea bărbat a fost evacuat conştient, fără leziuni grave, fiind transportat cu elicopterul SMURD la Piteşti.

Ambele victime sunt bărbaţi, primul în vârstă de de 47 de ani, iar cel de-al doilea este în vârstă de 56 de ani.

Pe timpul misiunii, s-au luat măsuri de consolidare a malului, prin montarea unor panouri, pentru a asigura siguranţa salvatorilor.

La intervenţie s-au deplasat pompierii cu trei autospeciale de stingere ale incendiilor, o ambulanţă SMURD de prim-ajutor calificat, o autospecială cu un container multirisc, o ambulanţă SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, o autospecială de descarcerare grea şi un elicopter SMURD, alături de două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Argeş.

”În ziua de 31 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la punctul de lucru al unei societăţi de exploatare agregate, din localitatea Sălătrucu, două persoane ar fi fost surprinse de un mal de pământ. La faţa locului au fost direcţionaţi poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni, precum şi din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş. Din primele verificări, s-a stabilit că un bărbat, de 56 de ani, din comuna Leleasca, judeţul Olt, angajat al unei societăţi, în timp ce manevra un excavator, a fost surprins de un mal de pământ şi a rămas blocat în interiorul utilajului. Pentru deblocarea şi extragerea, în siguranţă, a bărbatului, au intervenit echipajele specializate de pompieri. Ulterior, acesta a fost transportat la spital, cu un elicopter SMURD”, a transmis, la rândul său, IPJ Argeş.

De asemenea, un alt bărbat, de 47 de ani, din Şuici, angajat în cadrul aceleiaşi societăţi, a fost surprins de malul de pământ, însă acesta a fost extras conştient şi transportat la spital.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş a fost sesizat despre acest accident.

Totodată, poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, precum şi neluarea, respectiv nerespectarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă, conform art. 196, 349 şi 350 din Codul Penal, iar cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş.

UPDATE - ”În urma evaluării situaţiei, este vorba despre două victime. Una dintre acestea a fost transportată cu un vehicul proprietate personală până într-un punct de unde a fost preluată, în stare de conştienţă, de către un echipaj medical. A două victimă este conştientă şi se află cu membrele inferioare sub un utilaj şi dărâmăturile malului”, a arătat ISU Argeş.
 
În aceste momente, pompierii acţionează pentru îndepărtarea dărâmăturile.
 
Potrivit sursei citate, deasupra locului intervenţiei este un mal abrupt şi există pericolul să se desprindă pietre.
 
Acolo a ajuns şi un echipaj SMURD.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Pompierii se deplasează pentru a interveni în cazul a trei persoane care au fost rănite în urma surpării unui mal într-o carieră de piatră din localitatea Sălătrucu”, a transmis ISU Argeş.
 
Conform sursei citate, două dintre acestea ar fi prinse sub dărâmături.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.