Zece irakieni şi doi sirieni care încercau să iasă ilegal din România au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad. Migranţii au fost găsiţi ascunşi în interiorul unei autoutilitare conduse de un cetăţean din Letonia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat, în noaptea de luni spre marţi, pentru a ieşi din ţară, un cetăţean leton în vârstă de 34 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Vauxhall, înmatriculată în Marea Britanie.

Poliţiştii de frontieră au controlat autoutilitara şi au găsit ascunse, într-un loc special amenajat în partea din faţă a compartimentului marfă, 12 persoane, dintre care şapte bărbaţi, două femei şi trei minori.

Aceste persoane au fost duse la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din zece cetăţeni din Irak şi doi cetăţeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 23 şi 37 de ani, iar minorii între 9 luni şi 16 ani.

În urma cercetărilor s-a stabilit că şoferul autoutilitarei urma să transporte cetăţenii străini într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trafic de migranţi faţă de şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.