Poliţiştii de frontieră de la Nădlac, judeţul Arad, au depistat nouă migranţi din India, Siria şi Irak, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera, ascunşi într-un compartiment special al unui microbuz de marfă, care se deplasa în Ungaria. Şoferul era cetăţean român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În data de 29.12.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean român, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculate în România. Acesta transporta un palet cu polistiren, fără documente de provenienţă, pe ruta România-Ungaria. În baza analizei de risc, s-a efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, într-un compartiment special amenajat în interiorul paletului cu polistiren au fost descoperiţi  nouă cetăţeni străini”, transmite Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă.
 
Migranţii au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din India, Siria şi Irak, majoritatea solicitanţi de azil în România.
 
În acest caz, poliţiştii de frontieră fac cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.