Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II, judeţul Arad, au prins, ascunşi într-un locaş special amenajat dintr-o autoutilitară care transporta lambriuri din plastic, 16 migranţi din Pakistan şi India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Azi noapte, în jurul orei 00:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 21 de ani. Tânărul conducea o autoutilitară înmatriculată în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, lambriuri de plastic pe ruta România-Germania. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, într-un locaş special amenajat în interiorul bunurilor transportate, şaisprezece cetăţeni străini”, a transmis Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă, marţi.
 
Migranţii au fost duşi la sediul sectorului Poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că migranţii sunt cetăţeni din Pakistan şi India, cu vârste cuprinse între 21 şi 42 de ani, intraţi legal în România.
 
Poliţiştii de frontieră au început cercetări pentru trafic de migranţi faţă de şofer şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru migranţii depistaţi ascunşi în mijlocul de transport.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.