Un bărbat şi o femeie din judeţul Arad au fost transportaţi la spital, miercuri, cu arsuri grave, după ce au loc foc încercând să aprindă soba din casă cu un combustibil lichid. Focul nu s-a propagat în locuinţă, dar femeia era imobilizată la pat în momentul în care i-au luat foc hainele, cei doi răniţi fiind găsiţi după aproximativ o oră de către o persoană care îi îngrijea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc în oraşul arădean Chişineu-Criş, victime fiind un bărbat de 62 de ani şi mama sa, de 84 de ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, victimele au fost descoperite în casă de către o femeie care se ocupa de îngrijirea lor, după aproximativ o oră, aceasta solicitând ajutor la 112.

Pompierii sosiţi au constatat că victimele aveau hainele arse şi erau rănite grav, în stare de inconştienţă, dar focul nu s-a propagat în locuinţă.

“Bărbatul a încercat să aprindă focul în sobă cu ajutorul unui lichid inflamabil, dar vaporii rezultaţi au produs o flamă. Hainele bărbatului s-au aprins şi el ar fi căzut peste femeie, care se afla lângă sobă, imobilizată în pat din cauza unor afecţiuni. Ambele persoane au suferit arsuri grave, fiind preluate de o ambulanţă şi de elicopterul SMURD”, a declarat Pleşca.

Victimele au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, medicii afirmând că femeia este în stare de comă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.